BMW MINI Rolls-Royce

Weihnachtstrucker 2018: un convoi format din 28 de camioane a adus peste 33000 de cadouri familiilor nevoiașe din satele românești.

01.01.2019

La initiațiva Fundatiei Michael Schmidt și a Fundației Tabaluga, un camion a distribuit cadouri în localitățile Criț, Roadeș, Rupea, Ghimbav și Codlea.


Acțiunea face parte dintr-un proiect anual denumit “Johanniter-Weihnachtstrucker” și ajuns la ediția cu numărul 25. Ea constă în trimiterea unui convoi de camioane, cu peste 56000 de cadouri, spre țări din Europa de Sud-Est, în scop umanitar.


Plecarea oficială a convoiului Johanniter-Weihnachtstrucker (Camionul de Crăciun) a avut loc în a doua zi de Crăciun, din orașul Landshut - Germania, în compania lui Peter Maffay, muzician de renume, născut la Brașov și președinte al fundațiilor Tabaluga, din Roadeș, și Peter Maffay Stiftung, din Germania. “Am mare respect față de dedicarea și entuziasmul multor voluntari care călătoresc în cele mai îndepărtate colțuri pentru a face o bucurie celor cărora le lipsesc adesea lucrurile esențiale. Acesta este un mesaj viu, de Crăciun. Ceea ce a început ca un proiect relativ mic acum 25 de ani, a devenit unul de amploare. Cei de la Johnanniter ne învață că fiecare picătură de efort contează și că motivația, căldura sufletească și compasiunea sunt contagioase.”

 

În total, au plecat spre Europa de Est 46 de camioane cu 56.175 de cadouri. Conform domnului Lorand Szueszner de la organizația Johanniter, responsabil de convoiul din România, 28 de camioane cu peste 33.600 pachete au ajuns în țară. 18 camioane s-au deplasat în nordul României (regiunea Bistrița Năsăud, Bucovina, Maramureș, Moldova și Republica Moldova) iar 10 camioane în centrul României, în Transilvania.

 

La inițiativa fundațiilor Michael Schmidt și Tabaluga, un camion a fost alocat județului Brașov. Peste 400 de cadouri au fost împarțite, cu ajutorul unui grup de voluntari, familiilor nevoiașe, orfanilor, persoanelor vârstnice și persoanelor cu dizabilități din satele Criț și Roadeș. Și alte fundații și asociații din județul Brașov s-au putut bucura de aceste pachete, precum Internatul de copii din Rupea, asociația PECA-Ghimbav, asociația Samariteanul Milos din Ghimbav, asociația Eltera și fundația Rafael din Codlea. Cadourile împărțite conțin produse alimentare, articole de igienă, dulciuri și câte o jucărie pentru copii. Acestea au fost pregătite de voluntari din companii, școli, grădinite și asociații din Germania.

Michael Schmidt, președintele fundației cu același nume, a declarat: “Sunt bucuros că am reușit să aducem bucurie și speranță în viața a câtorva sute de oameni, cu ajutorul campaniei Johanniter-Weihnachtstrucker. La nivelul Europei de est, zeci de mii de oameni, de 25 de ani încoace, primesc aceste pachete, în preajma sărbătorilor de Crăciun. Campania a fost inițiată în anul 1994, pornind de la 3000 de pachete, din landul Bavaria. Astăzi, peste tot în Germania, mii de persoane, numeroase companii, școli, grădinițe și asociații contribuie pentru pregătirea pachetelor, ajungând la o cifră impresionantă: 58816 de cadouri. Tot de 25 de ani am dezvoltat afaceri în România și am încercat mereu să ofer ceva înapoi comunităților din care fac parte. Prin fundația Michael Schmidt construim, de la an la an, proiecte din ce în ce mai ample”.

 

Johanniter-Weihnachtstrucker România este realizat cu ajutorul asociatiei Die Johanniter, organizatie umanitară din Germania. Reprezentanții Johanniter-Weihnachtstrucker colaborează de peste 16 ani cu asociații umanitare și fundații din România, pentru a le oferi celor cu o situație materială precară o bucurie în preajma sărbătorilor de sfârșit de an.

 

Despre Fundația Michael Schmidt 

Fundația Michael Schmidt, înființată în 2010, are ca scop principal conservarea patrimoniului cultural săsesc, precum și dezvoltarea de proiecte educaționale pentru promovarea limbii germane în România. Printre proiectele implementate de fundație se numără: festivalul Săptămâna Haferland, cel mai mare eveniment local dedicat promovării zonei săsești din Transilvania; bursele Deutsch hat Klasse pentru viitoare cadre didactice în clase cu predare în limba germană; sprijinirea școlilor prin acordarea de materiale didactice pentru clasele cu predare în limba germană; restaurarea orgii bisericii din Criț; finanțarea filmului Orgile din Transilvania, o întoarcere în timp; reconstruirea casei parohiale din Criț după planurile inițiale, redată circuitului turistic sub denumirea de Casa Kraus; editarea volumelor Povestea sașilor din Transilvania spusă chiar de ei și Criț, istoria, poveștile și viața unui sat de sași în limba română și germană; parteneriate culturale cu manifestări de renume precum SoNoRo Conac și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Pentru mai multe informații, accesați: www.fundatia-michael-schmidt.org

 

Despre Fundatia Peter Maffay

Activitatea fundației Peter Maffay în România a debutat la începutul anului 2009 sub forma propriei fundații românești nou-înființate în acest scop, Fundația Tabaluga, care a achiziționat terenul fostei case parohiale a comunității evanghelice din Roadeș, cu o suprafață de aprox. 6.500 m², cu tot cu clădirile construite pe acesta. Scopul era acela de a crea un nou „adăpost pentru copii”. La fel ca la ferma Ca’n Llompart din insula Mallorca, copiii traumatizați urmau să aibă și în Roadeș posibilitatea de a-și petrece vacanțele departe de viața împovărătoare de zi cu zi. Astăzi, acest obiectiv este demult realizat. Acolo își petrec anual vacanțele cu profil terapeutic și iau o pauză de la destin aproximativ 300 de copii și adolescenți din Germania și Spania, însă și din România. Pentru mai multe informații, accesați www.petermaffaystiftung.de