BMW MINI Rolls-Royce

Automobile Bavaria redeschide oficial centrul BMW Otopeni

06.04.2012


Automobile Bavaria redeschide oficial centrul BMW Otopeni
Primul sediu BMW construit în România, modernizat integral
Săptămâna trecută, a fost redeschis oficial și centrul din Constanța
Modernizarea celor doi dealeri a necesitat investiții de 5 mil. euroBucurești: Primul centru BMW construit în România, Automobile Bavaria Otopeni, a fost inaugurat oficial la finalul săptămânii trecute, în urma unei investiții de 2,5 milioane de euro. ”Am construit locația din Otopeni în 1997 și a fost practic primul sediu BMW construit în România,” își amintește Michael Schmidt, cel care în urmă cu 18 ani a fondat Automobile Bavaria Group, entitate care a devenit între timp cel mai mare dealer BMW din Europa Centrală și de Est. ”Noi funcționăm aici, în România, din 1994, dar până atunci operațiunile   s-au derulat numai în centre închiriate. Sediul din Otopeni a fost primul pe care l-am construit special pentru acest business,” a explicat Schmidt.

Anul trecut, timp de șase luni, din iunie și până la sfârșitul lunii noiembrie, showroom-ul a fost complet renovat și modernizat. „De la finalul anului trecut, funcționăm la parametrii normali pe partea de vânzări și service, iar acum am programat deschiderea oficială tocmai pentru a profita de prezentarea celor mai noi modele BMW,” a declarat Ioana Voiculescu , directorul sucursalei Automobile Bavaria din Otopeni.

Centrul din Otopeni, situat pe Şoseaua de Centură - Horia, Cloșca și Crișan nr. 17, are o suprafață totală de peste 2.200 metri pătrați. Suprafața dedicată showroom-ului în care sunt expuse autoturismele BMW este de aproximativ 600 de metri pătrați. În ceea ce privește partea de service, operațiunile de mecanică au alocată o suprafață de 600 de metri pătrați, iar cele de tinichigerie – vopsitorie cumulează alți 1.000 de metri pătrați. În urma acestor modificări, dealerul Automobile Bavaria din Otopeni devine cel mai important centru pe partea de tinichigerie și vopsitorie la nivelul întregii rețele naționale.

”Modernizarea centrului din Otopeni a fost necesară pentru a corespunde cât mai bine atât nevoilor clienților, cât și pentru a acoperi nevoile de dezvoltare ale grupului. În acest sens, la Otopeni am realizat cel mai modern c punct de tinichigerie-vopsitorie din grup”, a declarat Werner Schmidt, Director executiv adjunct și responsabil de  segmentul de after-sales în cadrul Automobile Bavaria Group.

Investiția în centrul BMW din Otopeni a fost realizată concomitent cu cea pentru punctul de lucru din Constanța. „Am început modernizările în același timp în aceste două centre pentru a le aduce la cele mai înalte standarde și acum le-am inaugurat oficial. Aveam planificate ambele investiții încă din 2008, dar am amânat începerea lor din cauza crizei. Anul trecut, piata premium a dat primele semne de revenire și am decis că era timpul să finalizăm aceste proiecte,” a spus Michael Schmidt, explicând de ce a ales să realizeze investiții de 5 milioane de euro în două centre auto într-o perioadă dificilă pentru piața auto generală.

Automobile Bavaria Group este cea mai mare rețea de dealeri BMW din Europa Centrală și de Est. Compania are reprezentanțe în România și în Germania, lângă München. Prin rețeaua de dealeri Automobile Bavaria sunt comercializate automobile BMW și MINI noi și rulate, motociclete BMW și Husqvarna noi și rulate. În plus, Automobile Bavaria Băneasa este singurul dealer certificat BMW M din România. Tot la reprezentanța din Băneasa funcționează singurul service autorizat Rolls-Royce pe o rază de 1.000 de kilometri. Prin MHS Truck & Bus se asigură operațiunile de vânzare și service pentru vehiculele comerciale MAN și autobuzele Neoplan noi sau rulate.

Prin partenerii din grup, compania oferă servicii de închiriere mașini prin Bavaria Rent, dar și servicii de finanțare prin Bavaria Leasing și MHS Leasing & Renting. În segmentul asigurărilor auto și non-auto, grupul este prezent cu Protector Broker.

Grupul Automobile Bavaria a fost fondat în 1994, la Brașov, de Michael Schmidt.

Aceste informații pot fi disponibile și pe:
www.bmw-bavaria.ro/news
http://www.facebook.com/AutomobileBavariaGroup