BMW MINI Rolls-Royce

Automobile Bavaria Group a realizat o creştere substanţială în anul 2015.

03.02.2016

Comunicat de presa

Bucureşti, 2 februarie 2016.

 

Automobile Bavaria Group a realizat o creştere substanţială a vânzărilor de automobile şi a serviciilor post-vânzare în anul 2015.

Anul 2015 a marcat o creştere pentru toate companiile aflate sub umbrela MHS Holding: Automobile Bavaria Group România, MHS Truck & Bus Group România şi Schmidt Gruppe Deutschland.

 

Vânzările de maşini noi BMW  au crescut cu  30,5 %.

Vânzările de maşini noi MINI au crescut cu  62,6%.

Vanzarile de masini rulate au crescut cu 35 %.

Creştere a volumului vânzărilor în service cu 9%.

Cifra de afaceri totală consolidată a atins  93.53 milioane euro.

 

Automobile Bavaria Group

 

Automobile Bavaria Group este cea mai mare reţea de dealeri BMW din Europa Centrală şi de Sud-Est. Grupul deţine 11 dealeri BMW în România, trei centre MINI de vânzări şi service şi singurul service Rolls-Royce în sud-estul Europei.

 

Automobile Bavaria Group este singurul Centru de Competenţă pentru Vânzări Speciale BMW din România, având exclusivitate în furnizarea de automobile speciale BMW pentru autorităţi şi misiuni diplomatice.

 

Automobile Bavaria Group este singurul dealer BMW M în România, reprezentând cu mândrie “cea mai puternica literă din lume”.

 

Începând cu 2015 Automobile Bavaria Group a devenit primul dealer autorizat BMW i

în România, fapt ce marchează o nouă direcţie de dezvoltare pentru afacerile companiei. Un service autorizat complet echipat pentru maşini electrice a fost inaugurat la sediul din Băneasa.

 

Rezultatele anului  2015

 

În anul 2015 Automobile Bavaria Group a vândut 1.336 de unități BMW (+27,7%)  şi 148 MINI (+62,6%), rezultat ce a condus la o creştere totală a vânzărilor de maşini noi cu 30,5%, comparativ cu anul anterior.

În anul 2015 am lansat un brand propriu pentru automobile rulate BavariaUsedCars.com Vânzările de autoturisme rulate au crescut cu 35% în comparaţie cu anul 2014.

 

Cifra de afaceri în service a crescut cu 9%. Automobile Bavaria Group a înregistrat în total, 49.000 de intrări în atelierele sale din România, cu 5.800 de intrări mai mult decât în 2014, reprezentând o creştere a numărului de comenzi cu 13,5%.

 

Veniturile totale ale tuturor activităţilor derulate de către Automobile Bavaria Group au fost de 93,53 milioane euro în anul 2015, ceea ce reprezintă o creştere cu 19,8 milioane euro, comparativ cu anul 2014.

 

Vânzările către clienţi corporativi ale Automobile Bavaria Group au crescut cu 55%, contribuind la o prezenţa puternică a mărcii BMW în cadrul corporaţiilor naţionale şi multinaţionale şi a întreprinderilor mici şi mijlocii. Această dezvoltare a business-ului corporate reprezintă un indicator economic pozitiv, demonstrând încrederea companiilor în viitorul economiei româneşti.

În continuare, Automobile Bavaria Group va acorda o atenţie deosebită parteneriatelor strategice cu companiile de asigurări şi marii clienţi corporativi.

 

Automobile Bavaria Group a înregistrat în anul 2015 cea mai mare creştere a vânzărilor BMW din România. Grupul de dealeri deţine o cotă de piaţă de 68,8% din vânzările de automobile noi BMW şi 92,5% pentru marca MINI.

 

Pe lângă numeroasele colaborări cu ambasadori ai mărciilor BMW şi MINI, Automobile Bavaria Group a dezvoltat parteneriate culturale cu Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, Festivalul Internaţional de Film de Comedie Cluj şi Teatrul Naţional Bucureşti. Alte proiecte au implicat Academia de Fotbal Gheorghe Hagi şi Federaţia Română de Tenis.

 

Obiective pentru 2016

 

Automobile Bavaria Group intenţionează să continue extinderea operaţiunilor şi în anul 2016 pentru a oferi servicii premium clienţilor BMW din mai multe regiuni ale ţării.

 

Automobile Bavaria Group a obţinut unul dintre cei mai buni indici de satisfacţie a clienţilor BMW din această parte a Europei. Acest rezultat confirmă impactul pozitiv al tuturor schimbărilor implementate în cadrul reţelei de dealeri, orientate către creşterea gradului de satisfacţie a clienţilor noştri.

 

Automobile Bavaria Group va continua să se concentreze în continuare pe asigurarea servicii de cea mai înaltă calitate pentru clienţii săi, atât în vânzări cât şi post vânzare. Un Call Center profesionist a fost format pentru a îmbunătăţi procesul de identificare a domeniilor în care clienţii Automobile Bavaria Group au aşteptări mai mari. Call Center-ul va efectua sondaje în rândul clienţilor, programe de telemarketing şi va optimiza  programările la service pentru toate reprezentanţele din Bucureşti.

 

În 2016, Automobile Bavaria Group estimează  o creştere de minimum 10% a vânzărilor şi serviciilor, precum şi o creştere substanţială a vânzărilor de automobile rulate şi a cifrei de afaceri consolidată.

 

Despre MHS Holding

 

Toate afacerile d-lui Michael Horst Schmidt sunt administrate sub umbrela MHS Holding.

Companiile sunt organizate în trei grupuri mari, care realizează împreună o cifră de afaceri anuală de 310 milioane euro şi oferă locuri de muncă pentru 1000 de oameni:

 

Automobile Bavaria Group România deţine 12 dealershipuri BMW şi un service Rolls-Royce. Este cel mai mare grup de dealeri BMW din Europa Centrală şi de Sud-Est. Asigură locuri de muncă pentru 432 de angajaţi şi are o cifră anuală de afaceri de 93,53 milioane Euro.

 

MHS Truck & Bus Group România este importatorul general MAN în România. Deţine opt centre proprii de competenţă pentru vehicule comerciale MAN. Este cel mai mare şi mai performant importator MAN din Europa Centrală şi de Sud-Est. Asigură locuri de muncă pentru 355 de angajaţi şi are o cifră anuală de afaceri de 104 milioane Euro.

Schmidt Gruppe Deutschland deţine opt dealershipuri BMW şi un dealership Rolls-Royce în sudul Germaniei. Asigură locuri de muncă pentru 188 de angajaţi şi are o cifră anuală de afaceri de 109 milioane Euro.

 

Fondatorul şi Preşedintele MHS Holding şi al companiilor afiliate este domnul Michael Horst Schmidt. Michael Schmidt s-a născut în Braşov, în 1960. A fondat Automobile Bavaria în 1994, companie care a devenit importatorul BMW în România. În anul 2001 a pus bazele MHS Truck & Bus, importatorul MAN în România.

 

În 2007, omul de afaceri Michael Schmidt a început expansiunea business-ului în afara ţării, prin achiziţia unor dealeri BMW din Germania, fiind unul dintre puţinii cetăţeni de origine română, care a reuşit să dezvolte cu succes un model de business local în afara graniţelor.

 

Responsabilitatea socială reprezintă o prioritate importantă pentru Michael Schmidt şi companiile sale. În 2010, au fost puse bazele Fundaţiei Michael Schmidt. De atunci, aceasta îşi extinde în mod constant portofoliul de proiecte în domeniul prezervării şi restaurării patrimoniului cultural săsesc, dezvoltării educaţiei şi a cooperării bilaterale româno-germane. Pentru angajamentul său continuu în acest domeniu, dl. Schmidt a fost decorat, în anul 2015, cu  Crucea de merit în grad de Cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania, oferită de Dl. Joachim Gauck , Preşedintele Republicii Federale Germania.