BMW MINI Rolls-Royce

Noul MINI Paceman a fost livrat Casei Regale a României.

04.03.2013

Automobile Bavaria a livrat in data de 2 martie 2013, în premieră europeană, noul model MINI Paceman Alteței Sale Regale Principele Nicolae al României. Predarea automobilului a avut loc în cadrul unui eveniment special de prezentare, în avanpremieră, a noului MINI Paceman, dedicat pasionaţilor mărcii şi clienţilor Automobile Bavaria. Maşina pe care ASR Principele Nicolae o va conduce în călătoriile sale prin ţară este modelul MINI Cooper Paceman, unul dintre cele patru modele disponibile în această gamă. Automobilul livrat astăzi înlocuieşte modelul oferit spre folosinţă ASR Principelui Nicolae anul trecut, un MINI Cooper S, pus la dispoziţia Casei Regale tot de către Automobile Bavaria. Automobile Bavaria oferă servicii de transport autoturisme clasa premium, în calitatea sa de Furnizor al Casei Majestatii Sale Regelui, Casei Regale a României.

Automobile Bavaria este dealer MINI începând din anul 2001, din momentul relansării mărcii britanice, aflate în portofiliul BMW AG. MINI a devenit o marcă cu succes la nivel global, fiind prezentă în peste 100 de ţări printr-o reţea de distribuţie din care fac parte 1500 dealeri. În SUA şi Germania, MINI a fost declarat automobilul cu cea mai bună valoare de revânzare. Prietenos, autentic, expresiv, credibil, fiabil, urban, sunt doar cateva dintre atributele atribuite acestui automobil în presa internaţională. Lansat cu o singură variantă de caroserie, MINI şi-a dezvoltat oferta de modele până la 7 variante diferite odată cu lansarea noului Paceman. Familia MINI include : MINI Hatch, Convertible, Clubman,Coutryman, Roadster, Coupe şi Paceman, cărora li se adaugă MINI E (prototipul electric ) şi Clubvan (varianta Clubman destinată distribuţiei de produse).

Performanţele sportive demonstrate pe şosea de motorizările de top furnizate de John Cooper Works, au fost confirmate şi de succesele în competiţii: 2 victorii în raliul Dakar (2012 şi 2013), locul 2 în Raliul Monte Carlo 2012 (cu un model MINI John Cooper Works WRC) şi victoria în Raliul Corsicii 2012 (IRC  - MINI John Cooper Works S2000).

Despre MINI Paceman
MINI Paceman este cel de-al şaptelea model din portofoliul MINI ce combină extinderea gamei de modele cu o incursiune într-o nouă clasă de automobile. MINI Paceman este primul Sports Activity Coupé din segmentul compact premium. Atitudinea sportivă şi versatilitatea sunt elemente definitorii ale noului model. Patru variante de motorizare sunt disponibile de la lansare. Conceptul inovator are originile în necesităţile grupurilor-ţintă moderne, care apreciază, în egală măsură, un design îndrăzneţ şi plăcerea unică a condusului.

MINI Paceman este disponibil cu tracţiune integrală în patru variante de motorizare: 
MINI Cooper Paceman (122CP). Motorul cu performanţă înaltă oferă cuplu mare la turaţii mici, şi duce transmisia automată cu 6 trepte de la 0 la 100 km/h în 10,4 [11,5] secunde, fără efort. 
MINI Cooper D Paceman (112 CP). Cel mai eficient model din echipa MINI Paceman, cu motorul său diesel economic şi tehnologie eficienta integrată, MINI Cooper D Paceman goneşte de-a lungul străzilor cu mai puţine opriri pentru alimentare. 
MINI Cooper S Paceman (184 CP). MINI Cooper S Paceman a fost îmbogăţit cu tehnologii caracteristice unui automobil de curse. Un motor puternic de 184 cai putere, suspensia sport, un spoiler integrat în plafon şi ţeava dublă de eşapament conlucrează pentru ca MINI să ruleze rapid. 
MINI Cooper SD Paceman (143 CP). Tehnologia de ultimă generaţie face din motorul MINI Cooper SD Paceman unul din cele mai curate motoare diesel de această dimensiune de pe piaţă. Filtrul de particule încorporat elimină emisiile de particule diesel şi îţi permite astfel să te concentrezi asupra energiei de nestăpânit.

Despre MINI Cooper Paceman
MINI Cooper Paceman dispune de o putere maximă de 90 kW (122 CP) la 6.000 rpm, o acceleraţie de la 0-100 km/h în 10,4 [11,5] sec şi o viteză maximă de 192 [184] km/h. Motorul de 1,6 litri al acestui model oferă acel sentiment inconfundabil MINI specific karturilor, cu un consum de combustibil (mixt) de 6,0 [7,2] l/100 km şi emisii de CO2 de 140 [168] g/km.
MINI Cooper Paceman se bucură de o poziţie înaltă faţă de sol, dar în acelaşi timp îşi menţine silueta sport coupé crossover extrem de joasă. În timp ce caroseria alungită, cu linia plafonului înclinată şi linia exteriorului care se îngustează spre partea spate, conferă dinamism şi eleganţă, suspensia a fost coborâtă cu 10 mm, pentru ca MINI să adere mai bine la şosea.

Automobile Bavaria Furnizor al Casei Regale
Automobile Bavaria este Furnizor al Casei Regale a României, pentru servicii de transport autoturisme clasa premium. Casa Regală oferă calitatea de Furnizor al Casei Majestatii Sale Regelui ca semn de recunoaştere şi de apreciere a calităţii deosebite a produselor sau a serviciilor oferite de o persoană sau de o companie comercială. Astfel, acordarea Calitaţii de Furnizor implică un înalt standard al produselor şi serviciilor, constanţă, seriozitate şi înalt profesionalism din partea companiei comerciale sau a persoanei furnizor.