BMW MINI Rolls-Royce

Istoric

Automobile Bavaria Group reprezintă unul dintre cele mai puternice grupuri de firme cu activitate în domeniul auto din Europa Centrală şi de Est.

Automobile Bavaria s-a înfiinţat în 1994, la Braşov, având statutul de importator al mărcii BMW. Tot în 1994 s-a deschis şi primul birou al companiei în Bucureşti. 1995 a marcat inaugurarea primului showroom BMW din România la World Trade Center, una dintre cele mai moderne construcţii din acel moment.

În 1997 se inaugurează primul sediu Automobile Bavaria, în Otopeni, pe Şoseaua de Centură, amplasare care s-a dovedit a fi deschizătoare de drumuri în comerţul auto. După numai doi ani, dezvoltarea pieţei pentru BMW a determinat extinderea sediului din Otopeni.

 

Reprezentanţa din Cluj şi cea din Constanţa, funcţionează din anul 2001.

 

Dealerul din Braşov, Contempo Cars, a intrat pe piață iar în 2009 a deschis o nouă filială în Sibiu.

 

În anul 2003 s-a deschis reprezentanța Autotransilvania Târgu Mureş.

 

Reprezentanțata Banat Car, în Timişoara, funcţionează din anul 2005.

 

Dealer-ul înființat în cadrul Automobile Bavaria Group cel mai recent (2009) este MHS Motors, amplasat în Craiova.


De-a lungul timpului, compania a avut în portofoliu toate brandurile deţinute de BMW Group, menţinându-le pe cele păstrate de producătorul german: în 1998 a devenit importator Land Rover, MG şi Rover, la care renunţă în 2004. În 2001 a preluat importul mărcii MINI, care şi-a dovedit a fi un succes pe piaţa românească. Automobile Bavaria este în prezent cel mai important dealer MINI din România.

 

În 2006 a avut loc inaugurarea spectaculosului sediu din Băneasa, a cărui investiţie s-a ridicat la 12 milioane de Euro. Clădirea este unul dintre cele mai impresionante dealership-uri BMW din Europa şi include showroom şi service BMW, showroom şi service MINI, depozit piese de schimb, birouri, spaţiu pentru evenimente, terasă, spaţii de aşteptare pentru clienţi, bar BMW, lifestyle shop, săli de conferinţă, săli de training, cantină, parcare pentru maşinile de stoc, parcare pentru clienţi.


În cei 20 de ani de activitate, Automobile Bavaria şi-a extins serviciile de vânzare şi post-vânzare pentru mărcile BMW Group, deschizând dealeri proprii în marile oraşe, reuniţi în cea mai mare reţea BMW din Centrul şi Estul Europei.


În total, reţeaua de dealeri Automobile Bavaria include reprezentanţe în zece oraşe din ţară şi patru în Germania, lângă München.

În anul 2010 s-a deschis în incinta sediului din Băneasa primul service autorizat Rolls-Royce din România, fiind si și unicul de acest fel pe o rază de 1.000 km. Două service-uri MINI au fost deschise tot în anul 2010 la Cluj şi Timişoara iar reţelei de dealeri Automobile Bavaria Group din Germania i s-au adăugat trei locaţii noi în acelaşi an.